Izložba: Sve najbolje / Tanti auguri

Gradska knjižnica Poreč poziva Vas na otvorenje izložbe pod nazivom „Sve najbolje / Tanti auguri“ u ponedjeljak 14. siječnja 2013. godine u 18.00 sati u prostorima Gradske knjižnice Poreč na Trgu Marafor 3.
U zbirkama istarskih muzeja čuvaju se božićne i novogodišnje čestitke koje su nastale ili bile u opticaju u Istri od drugog desetljeća prošlog stoljeća do danas. Bile one usmene ili pisane, poslane klasičnom poštom ili u elektroničkom obliku, čestitke uvijek prenose želje za zdravljem, blagostanjem, srećom i mirom u obitelji i svijetu. Ovom se izložbom, na svojevrstan način, pohranjuju dobre želje i prenose u budućnost.
Vrijedni dio izložbe čini i građa iz Zavičajnog muzeja Poreštine, a autorica uvodne studije je porečka etnologinja Ivona Orlić. Izložba „Sve najbolje / Tanti auguri“ nastala je u koordinaciji Istarske kulturne agencije,  Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Povijesnog i pomorskog muzeja Istre uz potporu Istarske županije, a u Gradskoj knjižnici Poreč moći će se razgledati do 19. siječnja 2013. godine.