Petkom u pet - radionica "Čitaj (o) psu

Dragi roditelji, draga djeco!

Jeste li ikada razmišljali o tome da čitate priče psu? Pas uistinu ne može čitati, ali je izvrstan slušatelj koji razumije boju glasa, ton i emociju. Osim toga, pas je i veliki prijatelj kojemu dijete vjeruje i osjeća se sigurno. Pri milovanju psa, dijete se opušta te biva nadahnuto čitanjem.  

Baš jedan takav pas doći će u naš odjel za djecu 4. prosinca 2015. godine u 17 sati i zasigurno će sa zanimanjem slušati što mu čitate i pričate.

Stoga vas pozivamo da se uključite u program „Čitaj (o) psu” i da se uvjerite da što je čitanje zabavnije i opuštajuće, to je veći interes djeteta za ovu aktivnost. Terapijski parovi potiču i usmjeravaju dijete dok čita, sudjeluju u čitanju i pomažu pri razumijevanju pročitanog teksta. Ova je vrsta programa posebno namijenjena djeci s poteškoćama u čitanju.

U goste nam dolaze terapeutski pas Candy, predsjednik Udruge za pet therapy Indeficienter Vinkuran Aleš Furlan i voditeljica terapijskih pasa, profesorica Goranka Rosanda Furlan.

Molimo vas da prijave na radionicu šaljete mailom na gradska@knjiznicaporec.hr ili na broj telefona 434-196 najkasnije do petka do 12 sati.

Vidimo se!