Free AP

Gradska knjižnica Poreč pokrenula je sustav besplatne bežične internet zone za sve zainteresirane učenike, korisnike ili turističke posjetitelje Poreča.

Dovoljno je s prijenosnim računalom, mobilnim telefonom ili igraćom konzolom s ugrađenom Wi-Fi karticom posjetiti okružje Trga Marafor i besplatno koristiti Internet pristup.

Mreža će biti otvorena 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, bez vremenskog ograničenja. Korisnicima će se omogućiti pristup mreži bez unošenja posebne šifre ili lozinke.

Projekt Free AP (free access point – besplatno pristupno mjesto) posljedica je nastojanja da se korisnicima  omogući mobilno korištenje resursa na Internetu, ali i kao jedna nova ponuda u kulturnom turizmu Poreča mnogobrojnim turistima koji svakodnevno u ljetnim mjesecima prolaze Trgom Marafor.

Ovom novom uslugom svakako će se obogatiti turistička ponuda i dodatno potaknuti nastojanje za revitalizacijom starogradske jezgre grada Poreča. 

Realizacijom ovog projekta grad Poreč dobio je svoju prvu besplatnu Internet zonu jedne javne ustanove, a Gradska knjižnica Poreč je potvrdila da slijedi globalne tehnološke trendove i potrebe svojih građana i posjetitelja.