Predstavljanje knjige za mlade “Nisam ti rekla…” Rosie Kugli

Drugog dana festivala BOOKtiga u sklopu ciklusa radionica za mlade Kava u 2 u goste nam dolazi zagrebačka spisateljica Rosie Kugli.

Rozina (Rosie) Kugli po struci je diplomirana pravnica. Objavljuje priče i romane u tjednicima i časopisima. U časopisu Grazija objavljuje članke na temu muško-ženskih odnosa, piše za Eko reviju, a njezina priča Kad ti život donese limune, ti zatraži tekilu i sol… pobijedila je u nagradnom natječaju Recepti za sreću između 800 pristiglih priča iz svih krajeva svijeta. Dobitnica je književne nagrade „Stjepko Težak“ za najbolju kratku ljubavnu priču Moje drago serce te nagrade „Grigor Vitez“ za roman Nisam ti rekla. Piše ljubavne i antiljubavne romane.

Roman za djecu i mlade Nisam ti rekla… pisan iz perspektive mlade djevojke, dramatična je ispovijed srednjoškolke Hede, polaznice elitne zagrebačke gimnazije. Priča mlade djevojke zapravo je prikaz dijela današnje mladeži koja se, u potrazi za identitetom, lagano gubi u stranputicama noćnog života, izlazaka, alkohola, droge. Knjiga je vezana uz problem konzumiranja alkohola kod mladih, ali dotiče i brojne druge probleme odrastanja: utjecaj obitelji, društva, vršnjaka, tuđih i vlastitih predrasuda te nerazvijenih komunikacijskih vještina.

Gradska knjižnica Poreč poziva sve zainteresirane da nam se pridruže u četvrtak 21. travnja u 14 sati na predstavljanju knjige za djecu i mlade Nisam ti rekla… spisateljice Rosie Kugli.

Dobro nam došli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content