„Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“

Jesu li videoigre korisne ili štetne za razvoj djece i mladih? Uče li videoigre mlade nasilnom i diskriminatornom ponašanju? Predstavljaju li videoigre poseban oblik kulture, koji temeljito mijenja način na koji mladi ulaze u interakciju sa svojom okolinom i način na koji vide svijet oko sebe? Kakva je budućnost društvenog razvoja u kojoj videoigre imaju središnju ulogu?

Naš gost “Prije kave u 2” bit će doc. dr. sc. Krešimir Krolo, profesor na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, koji će održati predavanje „Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“ te će kao odgovor na ova pitanja, u sklopu svojega izlaganja, predstaviti glavne pojmove vezane za sociološko razumijevanje videoigara i gaminga kao posebnog oblika suvremene kulture mladih. Također, uz kratku povijest razvoja videoigara i gaminga, bit će govora i o (ne)osnovanim strahovima vezanim za posljedice sve većeg ulaska ovog oblika kulture i kulturne prakse u svakodnevicu mladih, uz sažete prikaze zaključaka najrelevantnijih istraživanja iz različitih znanstvenih područja i polja.

Predavanje će se održati  u srijedu 30. siječnja 2019. godine, u 12 sati na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content