Dječje knjige na poštanskim markama

Svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, sjetimo se koliko su knjige za djecu važne u njihovom odrastanju i kako ljubav prema čitanju uistinu treba razvijati od najranije dobi. Upravo je zato datum rođenja ovoga velikog književnika, autora nekih od najljepših svjetskih bajka, proglašen Međunarodnim danom dječje knjige, koji se obilježava u mnogim zemljama svijeta.

Na ovogodišnji Andersenov rođendan, Gradska knjižnica Poreč, pripremila je posebnu filatelističku izložbu: Dječje knjige na poštanskim markama koju je priredio Slavoljub Katančević, član Filatelističkog društva Poreč, autor više od 80-tak izložbi na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, pomorac u mirovini, koji je kao časnik, kapetan i zapovjednik brodova domaćih i inozemnih kompanija oplovio sva mora svijeta.

Otvorenje izložbe upriličit će se u utorak, 2. travnja 2019. godine u 11 sati na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.
Pipi, Mali princ, Heidi, šegrt Hlapić, Harry Potter, Batman, samo su neki od omiljenih likova koje ćete moći pronaći među izloženim poštanskim markama. Pozivamo djecu da nam se pridruže i pronađu svoje omiljene junake, a i odrasle da probude iz zaborava sve one divne slikovnice i knjige koje smo zavoljeli, koje su nam bile važne i i na neki nas način oblikovale.

Izložba će biti otvorena sve do 12. travnja, a može se razgledati ponedjeljkom i petkom od 12 do 19 sati te utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

 

 

Na ovom događanju moguće je fotografiranje/snimanje, a u svrhu objave na službenoj internetskoj i Facebook stranici Gradske knjižnice Poreč kao organizatora, i/ili trećih strana kao organizatora. Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani, molimo vas da nas obavijestite.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content