1. međunarodni kamishibai festival

Kamishibai – papirnato kazalište – tradicionalni je način japanskog pripovijedanja priča s dugom i bogatom poviješću razvoja, a od svojih samih početaka predstavlja oblik umjetnosti koji kombinira usmene, vizualne i tiskane elemente u pripovijedanju. Između dva svjetska rata njegova je funkcija bila zabaviti i educirati djecu ulicama diljem Japana. Tada su kamishibai pripovjedači, noseći na svojim biciklima male pozornice u drvenom kovčegu, putovali od mjesta do mjesta i svojim pripovijedanjem odvodili djecu u jedan osebujan, u realnosti usporedan svijet, umjetnosti i mašte.
Porečka je knjižnica ovim Festivalom učiniti još jedan novi korak u kulturnom turizmu okupivši najbolje kamishibai pripovjedače koji nisu ostaviti ravnodušnim, kako sugrađane, tako ni inozemne goste koji posjećuju našu destinaciju.
1. međunarodni kamishibai festival je održan 30. i 31. kolovoza 2019. godine u Funtani u organizaciji Gradske knjižnice Poreč. Suorganizator Festivala je Zavod Kultura in prosveta iz Ljubljane u suradnji s Društvom kamišibaj Slovenije, a pokrovitelj Festivala je Turistička zajednica općine Funtana.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content