Predstavljanje nove zbirke pjesama Mladena Blaževića

FOTO: www.mvinfo.hr

S Mladenom Blaževićem možete istraživati središnju Istru u potrazi za ilirskim gradinama, probijajući se kroz šumu i trnje. Rankun i neizostavni šešir zaštitni su znak Istriana Jonesa, kako su ga nazvali. Riječanin, s prebivalištem u Istri, radio je kao novinar i urednik. U izdanju SKD Prosvjete objavljena su mu dva romana: Tragovi goveda  i Ilirik. U Ljubljani je objavio dvojezičnu slovensko-hrvatsku zbirku pjesama Posljednji tasmanijski tigar u izdanju društva Poiesis. Zbirka poezije Mogućnost povremenih oborina, u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk,  najnovija je njegova zbirka koja je objavljena kao rezultat pobjede na Natječaju Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Mogućnost povremenih oborina Mladena Blaževića nije samo zbirka poezije, nego dijelom i mogući predložak za zbirku kratkih priča. Kroz njegovo književno stvaralaštvo proteže se ljubav za prošlim u kojem naslućuje tragove budućnosti. Priče su mu zaokružene, a poezijom kao da su ogoljene do kraja. Za sebe će reći da je prije svega pripovjedač i da piše poeziju kakvu sam voli čitati.

Pridružite nam se u Gradskoj knjižnici Poreč (Trg Marafor 3) u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine u 19 sati na pjesničkoj večeri s Mladenom Blaževićem i zavucite se u perspektivu pojedinca koji sudjeluje u stvaranju svijeta i njegovim mijenama jučer, danas i sutra.

Moderatorica susreta bit će Snježana Radetić.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content