„Prije kave u 2 – Društvo snova i doživljajna ekonomija“

Izmire li društvo? Kamo odlazi civilizacija? Za što pripremamo djecu? Tko će biti liječnik, tko će biti inženjer, tko će raditi u informatičkoj industriji? Pripremamo djecu za turističku privredu kako bi zadovoljili zahtjeve potražnje?
Gradska knjižnica Poreč poziva vas na predavanje edukatora i astronoma, profesora Korada Korlevića „Društvo snova i doživljajna ekonomija“, koje će se održati u srijedu, 19. veljače 2020. godine u 12.30 sati, u okviru projekta „Prije kave u 2“ namijenjenog srednjoškolcima.
Umijemo li djecu suočiti sa stanjem znanosti danas? Mi smo oni koji izumiru i nemamo sljedeći razvojni ciklus. U potpunosti smo otišli u društvo snova, a najveća točka kaosa, za koju se procjenjuje se da će se dogoditi za 20 i 35 godina, bit će kada strojevi budu razvili samosvijest. Smatra se da je to najveći i najopasniji trenutak za Homo sapiensa. A ako to ne pregrmimo, što slijedi? Strojevi sve preuzimaju, a ljudi mogu izumrijeti…
Više ne živimo ni u industrijskom ni informatičkom društvu, već je civilizacija prešla u društvo doživljajne ekonomije. Koja su pravila i sustavi vrijednosti te izazovi, kako biti uspješan, uspješniji od ostalih i može li to trajati, saznajte zajedno s nama na još jednoj Kavi u knjižnici!

 

 

Foto: Milivoj Mijošek, Glas Istre

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content