Booktiga 2020. vodi vas na 100% COVID free putovanja i to gratis!

Za sve kojima u ovoj neizvjesnoj 2020. godini nedostaju putovanja, BOOKtiga, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, nudi rješenje: 100% COVID free „putovanja“ uz još jedno gratis!

BOOKtiga, festival pročitanih knjiga, održava se kontinuirano od 2008. godine. U 2020. godini, a sukladno situaciji koju je uzrokovala globalna pandemija virusom COVID-19, Booktiga poprima malo drugačiji format, ali ne gubi na kontinuitetu.
Uslijed pandemije, ljudima su ograničena putovanja u druge zemlje, na različite destinacije, što mnoge, opravdano, rastužuje. Jesen i zima neizvjesni su. Međutim, Gradska knjižnica Poreč želi svojim sugrađanima poručiti da su putovanja itekako moguća. Dovoljno je – pročitati knjigu! Poznati nam naslovi poput, primjerice, Homerove “Ilijade i Odiseje”, “Istanbula” Orhana Pamuka, “Moje Afrike” Karen Blixen, “Sjećanja jedne gejše” Arthura Goldena, Kušanova “Koka u Parizu” i još mnogih drugih knjiga iz fonda Gradske knjižnice Poreč, odvest će vas na predivna, 100% Covid free putovanja, obogatiti i oplemeniti.

Pozivaju se građani da na trodnevnom sajmu Booktižin u Gradskoj knjižnici Poreč u skopu Booktige, od četvrtka 1. do subote 3. listopada, pronađu destinacije, za već od 10 kuna, na koje će otputovati. Sajam će biti otvoren svakodnevno od 10 do 19 sati. Bogatu ponudu rabljenih knjiga upotpunit će i zanimljiva ponuda antikvarijata Nova stvarnost iz Zagreba i Mali neboder iz Rijeke.

Sa završetkom BOOKtige ne završava vaše putovanje, jer se akcija “BOOKtiga BOOKing” nastavlja i možete putovati sve do 15. studenog, do kraja Mjeseca hrvatske knjige! Dođite u Gradsku knjižnicu Poreč i otkrijte svoju destinaciju, jer osim uobičajenih putovanja, Knjižnica vam nudi i destinaciju iznenađenja gratis! Riječ je o putovanju u vidu rabljene knjige, a koju će dobiti na dar svi članovi Knjižnice. Gradska knjižnica Poreč za vas u periodu od 1. listopada do 15. studenog postaje putnička agencija, a darovana knjiga 100% COVID free destinacija. U navedenom periodu web stranica Knjižnice bit će djelomično preoblikovana u „booking sustav“ kroz koji ćete pretražiti destinaciju koju želite posjetiti, a zatim će vam sustav predložiti sve knjige iz fonda knjižnice, koje u svojem naslovu ili kratkom opisu imaju navedenu destinaciju, drugim riječima – mjesta na koje možete otputovati!

Korisnici, članovi Knjižnice, također će moći provjeriti status tražene destinacije i izvršiti „booking“.

Naposlijetku, korisnici će na web stranici Knjižnice moći poslati e-razglednicu s „putovanja“ na koje ih je odvela darovana knjiga, oblikovati je, proslijediti Knjižnici, a svoje dojmove s destinacije moći će podijeliti i s prijateljima putem društvenih mreža.

Kako su komunikacijski koncepti Booktige uvijek vrlo posebni, nerijetko i nagrađivani na globalnoj razini, i ove je godine Studio Sonda iz Vižinade razradio prigodan koncept. Budući da je riječ o sajmu rabljenih knjiga, i u ovogodišnjoj promociji koriste se rabljeni plakati. Turističke i putničke agencije te aviokompanije donirale su svoje plakate neiskorištene u sezoni 2020-e. Kombinirajući te plakate s popularnim književnim djelima, koji u svojem naslovu sugeriraju destinacije, pozivaju građane na putovanje s Knjižnicom.

Na ovogodišnju BOOKtigu dolaze renomirana imena hrvatske kulturne scene, dugoočekivani gosti. Sva književna događanja održat će se u Istarskoj sabornici s početkom u 18 sati. Prvoga listopada, dvostrukom laureatu Kristianu Novaku bit će dodijeljena Nagrada BOOKtiga za najčitaniji roman u svim knjižnicama Istarske županije – „Ciganin, ali najljepši“, pod pokroviteljstvom Istarske županije i uz potporu Ministarstva kulture i medija. U petak 2. listopada mističnu poemu „Jezik ptica” Faridudina Atara predstavit će prevoditeljica Sanda Hržić i Darko Rundek u posebno osmišljenom književno-glazbenom događaju koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.
Subotnja je večer rezervirana za Juricu Pavičića, jednoga od najčitanijih autora u porečkoj knjižnici. Publici će predstaviti svoj najnoviji roman „Prometejev sin“.

Posjetite BOOKtižin, sudjelujete u BOOKtigi, BOOKirajte s BOOKtigom i putujte!

Sve informacije na www.knjiznicaporec.hr i na FB stranici Gradske knjižnice Poreč.

 

Kroz promotivne aktivnosti „BOOKtiga BOOKing“ moguće je fotografiranje/snimanje, kao i oglašavanje, a u svrhu objave na službenoj internetskoj i Facebook stranici Gradske knjižnice Poreč kao organizatora, i/ili trećih strana kao organizatora, s ciljem promocije aktivnosti Gradske knjižnice Poreč. Ukoliko ne želite biti fotografirani/snimani ili ne želite da Vaše sudjelovanje u BOOKing sustavu kroz slanje e-razglednica bude oglašeno, molimo vas da nas obavijestite.
Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content