Odgađa se porečka BOOKtiga, ali ne i Noć knjige!

Ovogodišnji, 14. po redu međunarodni festival pročitanih knjiga BOOKtiga, koji se trebao održati od 22. do 24. travnja 2021. godine, odgađa se zbog pandemije COVID-19.

Zbog razvoja situacije s pandemijom COVID – 19, izvjesno je da neće biti moguće održati sajam rabljenih knjiga, okosnicu porečke BOOKtige, koji okuplja brojne zaljubljenike u knjigu i čitanje te će se zbog toga odgoditi cjelokupan ovogodišnji program do nekih boljih i sigurnijih vremena. Također, otežan je dolazak inozemnih antikvarijata koji uvijek čine veći dio programa Festivala, a priča koju BOOKtiga uvijek sa sobom donosi upravo je njezino smještanje u međunarodni kontekst te isticanje vrijednosti i iskoristivosti rabljenog u suvremenom kontekstu kroz sajam pročitanih knjiga.

Usprkos tome i ove ćemo godine obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava, koji se širom zemlje obilježava kroz program „Noć knjige“. U Godini čitanja, virtualno ćemo se družiti u petak, 23. travnja 2021. godine. Stoga vas, u ovim neobičnim epidemiološkim uvjetima, pozivamo na susret sa slovenskom književnicom Bronjom Žakelj koja će nam predstaviti svoju knjigu “Bijelo se pere na 90”.

Sretno djetinjstvo male Bronje munjevitom brzinom potresa dijagnoza njezine majke. Uz “Gavrilović” i emisiju “More i pomorci” čekat ćemo prijenos sarajevske Olimpijade, smijat ćemo se i prizivati sličice jednog minulog vremena, ali ćemo se i zajedno suočiti sa strahom, gubitkom, tugom i beznađem. A kako se pomiriti i uzdignuti iznad tog vrtloga emocija, ispričat će nam Bronja, koja će nam u Noći knjige donijeti i upute kako prizemljeno i hrabro sačuvati sjećanja i uspomene, svladati bol i prazninu te ne zaboraviti nikad da se “bijelo pere na 90”.

Virtualni susret održat će se u organizaciji Gradske knjižnice Poreč i Naklade Ljevak, a moderirat će ga prevoditeljica Anita Peti-Stantić.

Predstavljanje i online prijenos počinje u 18 sati, a bit će ga moguće pratiti putem platforme Zoom Meeting na sljedećoj poveznici:

https://zoom.us/j/96518828842?pwd=d2JKYTV5ZjEzL1lUdTExKzVaZEFQdz09

Porečka knjižnica s osobitim je žarom pristupila organizaciji i realizaciji još jedne, iznad svega posebne, drugačije i neizvjesne BOOKtige. I mada proljetna BOOKtiga nije pronašla svoj put do svih onih koji joj se neizmjerno vesele; od čitatelja, antikvara, volontera, ali i porečkih gostiju, vjerujemo da će nam jesen donijeti bolju epidemiološku situaciju i da ćemo sve dogovorene susrete realizirati.

Fotografija: Aleksandra Saša Prelesnik

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content