Čitanjem u borbi protiv siromaštva

I kreeeećemooo!

,,Na istoj strani(ci)” naći se učenici SŠ Mate Balote i TUŠ Antona Štifanića u našem novoosnovanom čitateljskom klubu. ,,Uzmi knjigu u svoje ruke” bio je naš poziv dragim srednjoškolcima koji su tijekom listopada čitali tri ponuđena naslova: Vikas Swarup, ,,Milijunaš s ulice”, Albert Camus, ,,Sretna smrt” i George Orwel, ,,Nitko i ništa u Parizu i Londonu”, koji su im bili polazišna točka za raspravu na temu borbe protiv siromaštva. A danas će njihovo druženje obogatiti i predavačica Paula Jurman koja će im kroz multimedijalno predavanje ispričati svoje iskustvo i doživljaje siromaštva nakon boravka u Africi i Indiji.

Četdesetak učenika danas kreće u nove čitateljske avanture! Hvala svim učenicima koji su se uključili i od srca im želimo da na najbolji mogući način iskoriste velike prednosti ovoga projekta.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

 

 

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Poreč i ni pod kojim uvjetima ne izražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija o EU fondovima: https://www.strukturnifondovi.hr/

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content