Advent u knjižnici

ADVENTSKI PROGRAM U KNJIŽNICI

Ured Djeda Mraza. Sedam patuljaka, sedam čuvara rudnika blaga. Tople zimske priče. Druženje uz lutkarsku predstavu, uz puno smijeha. Kreativne radionice. U još jednoj neobičnoj adventskoj priči neka ovo bude mali prilog čarobnom blagdanskom ozračju u knjižnici.

Ponedjeljak, 6.12.2021. – 31.12.2021.
Ured Djeda Mraza
Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Sedam se patuljaka iskralo iz priče kako bi pristigli u adventsku bajku koja će se ovoga prosinca pričati u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč. U jednom šumskom kutku, očarani zimskom čarolijom, dočekat će Djeda Mraza i predati mu sedam svojih pisama ispisanih najljepšim slovima, ali i ono koje je Djedu napisala Snjeguljica.
Neka su čudna vremena zavladala ovim svijetom, ali blagdansku čaroliju nitko nam ne može ukrasti.
Poštujući sve epidemiološke mjere i uvjete koji su trenutno na snazi, i imajući uvijek na umu da je zdravlje na prvome mjestu, pozivamo vas da navratite do ureda i u Djedov sandučić, zajedno s patuljcima, ubacite svoja pisma sa željama.

 

Petak, 17.12. u 18.00 sati
Predstavljanje zbirke poezije „Svjetlokazi” Tomislava Milohanića
Gradska knjižnica Poreč

Novoobjavljena zbirka poezije „Svjetlokazi” Tomislava Milohanića donosi nam šest ciklusa pjesama. Prvi od njih, na čakavskom narječju, odvest će vas u arkadijski svijet djetinjstva u vilinskoj Istri, dok se kroz pasiju umjetnikova stvaranja isprepliću zbilja i slutnja. Sonetni adventski vijenac, koji je pjesnik pomno stvarao, zavući će nas u autentični ambijent seoske idile i zaogrnuti ugođajem iščekivanja i blagosti. Kroz zabilježene posebne životne trenutke, ovaj istarski književnik, nanovo nam daruje razlog da se okupimo i zajedno slavimo život opjevan pisanom riječju.
Na predstavljanju će uz autora sudjelovati književnica Diana Rosandić Živković, a večer će glazbenim nastupom obogatiti Gabriel Milohanić te Jelena Milohanić prigodnom izložbom fotografija.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

 

Ponedjeljak, 20.12. u 17.00 sati
Lana Bitenc: “Kutak za lutak: Što nedostaje Djedici Mrazovskom!”
Gradska knjižnica Poreč

Sve je spremno za Božić i svi su veseli, svi osim Djeda Mraza. Tužan jer mu nešto nedostaje, ali ni sam ne zna što i nikako se ne može sjetiti što ga to tako strašno muči. Srećom, tu su njegovi prijatelji koji mu uvijek pomažu. Jedan od njih sjetio se prave osobe koja će Djedu vratiti pamćenje- čarobnjaka Artura. No, Artur je već dosta star i više se ne snalazi baš najbolje s čarolijama.
No, uz niz smiješnih i veselih situacija, uz glazbu i pomoć djece, naš Djedica ponovo će postati pravi Djed Mraz! Kako? Pridružite nam se saznajte sudjelovanjem u književnoj poslastici na kazališni način Lane Bitenc.
Predstava je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

 

Četvrtak, 23.12. u 18.00 sati
Predstavljanje knjige “Lipi moji 11” s Goranom Prodanom
Gradska knjižnica Poreč

Lipi moji 11 zbirka je humoristično-satiričkih kolumni uvaženih Zvaneta Lakodelaca i Drage Orlića, zbirka koja već desetljećima sabire tragove vremena, u lepezi od društvene kronike preko literarne vrijednosti do jezičnog izričaja. Knjiga obuhvaća stotinjak Orlićevih komentara nastalih u vremenskom razdoblju od 28. svibnja 2015. do 5. listopada 2017. godine. Knjigu će predstaviti Goran Prodan, urednik i pisac predgovora zbirke, Sonja Vojinović i Vladimir Bugarin.
Zavirimo zajedno u ovu škrinjicu jezične, običajne i duhovne baštine, u kojoj literarno blago nadilazi svoj društveno-politički značaj.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

 

Ponedjeljak, 27.12. u 17.00 sati
Edukativno-kreativna radionica za djecu: “Snježna priča”
Gradska knjižnica Poreč

Nekako nam se čini da pahulje snijega koje tiho padaju na gradove i sela donose posebnu blagdansku čaroliju. Njima se uvijek najviše vesele djeca. Nismo sigurni hoće li naš grad ove zime biti bijel, ali znamo priču o gospodinu Snijegu koji nije htio pasti.
Pridružite nam u okružju snježne bajke i puhnite s nama u čarobni zimski štapić. Snijeg će pasti, sigurno!
Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

*********************************************************************************************

Tijekom trajanja adventa, Slovko Maraforko u pratnji vilenjaka uveseljavat će posjetitelje Knjižnice i parka Matije Gupca.
Za ulazak u Knjižnicu potrebno je imati pravovaljane potvrde, sukladno epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content