“Halo, Bing!” – “Uzmi knjigu u svoje ruke”

Dana 10. siječnja obilježava se Međunarodni dan smijeha. I ovoga su mjeseca članovi našega čitateljskog kluba, učenici Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, uzeli knjigu u svoje ruke i tako se pripremili za novo druženje u okviru projekta „Na istoj strani(ci)“. Ovoga mjeseca trudili su se više nego ikada smijati se, i to čitajući različita izdanja Alana Forda. Naime, odlučili su provesti barem ,,jedan dan u cvjećarnici“.

U goste ćemo pozvati Ivana Sršena, urednika, prevoditelja i pisca, autora knjige „Halo, Bing – intervju s Bunkerom”, u izdanju Sandorfa, iz 2019. godine, koju potpisuje u suautorstvu s Antonijom Radić. Ova je knjiga posebno izdanje napravljeno povodom 50. rođendana Alana Forda.

U razgovoru s našim gostom, učenici će dobiti odgovor na pitanje zašto je Alan Ford imao toliki utjecaj na svoju publiku, a svima nam je poznato koliku je popularnost uživao na našim prostorima, i kako su čitave generacije, svih dobnih skupina, odrastale uz njega. A postavlja se i pitanje je li moguće da uopće takav strip izađe iz mode? I dok primjećujemo kako je dosta fraza iz Alana Froda, alanfordizama, ušlo u naš jezik, pomalo se pitamo je li i današnji svijet sve sličniji alanfordovskom svijetu?“

Virtualno druženje članova čitateljskog kluba bit će organizirano u srijedu, 26. siječnja s početkom u 12.30.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Poreč i ni pod kojim uvjetima ne izražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija o EU fondovima: https://www.strukturnifondovi.hr/

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content