Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini u okviru manifestacije Verši na šterni

PROPOZICIJE NATJEČAJA:

1.Na natječaj se mogu poslati isključivo pjesme na čakavskom dijalektu.

2.Prijavljene pjesme moraju biti nove i neobjavljene do trenutka objave ishoda natječaja.

3. Svaki autor može sudjelovati s jednom, dvije ili najviše tri pjesme, koje je potrebno poslati u otvorenom (word) dokumentu.

4.Uz pjesme autori trebaju navesti sljedeće osobne podatke: ime i prezime, kontakt broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.  S osobnim podatcima postupamo sukladno svim odredbama pozitivnih propisa vezanih uz zaštitu osobnih podataka.

5.Stručni izbornik/ca odabire one pjesme koje će se tiskati u XXIX. zbirci pjesama “Verši na šterni”.

6.Natječaj je otvoren od 1. do 28. veljače 2022. godine. Prijave pristigle nakon tog datuma neće biti uzete u obzir.

7.Pjesme i osobne podatke, s naznakom „Za natječaj: XXIX. Verši na šterni“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail adresu: gradska@knjiznicaporec.hr

8.Sudionici će izvještaj o ishodu natječaja primiti na e-mail adresu elektroničke pošte koju su naveli u prijavi. Istoga će dana izvještaj biti objavljen na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Poreč.

9.Autori izabranih pjesama sudjeluju na XXIX. susretu čakavskih pjesnika Verši na šterni, koji će se održati u subotu, 11. lipnja 2022. godine u Vižinadi.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Poreča-Parenzo, Upravnog odjela za kulturu Istarske županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content