“Hrvatska bajkovnica” za porečke učenike

U školi u koju idu Kiki i Viki djeca baš ne vole čitati. Upravo je zato Viki od svoje učiteljice dobila zadatak napraviti predstavu za kraj školske godine. Ali ne bilo kakvu predstavu, već onu zbog koje će djeca zavoljeti lektiru!
S junacima ove škole upoznat ćemo se kroz kazališnu predstavu „Hrvatska bajkovnica“, u izvedbi Teatra Naranča, a ona je namijenjena učenicima porečkih osnovnih škola u okviru projekta Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo „Na istoj strani(ci)“.
Ovaj je projekt odobren u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., Europske Unije iz europskog socijalnog fonda. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Projekt je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Cilj projekta je osnaživanje kulture čitanja u Poreču, osobito kod djece i mladih te osoba starijih od 54 godine i osoba s invaliditetom, a koje su najizloženije riziku od socijalne isključenosti. Sredstvima se financiraju aktivnosti pripreme i provedbe participativnih aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija te aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.
Učenicima osnovnih škola Poreča knjiga će se dodatno pokušati približiti i kroz kazališnu predstavu, što je sve u skladu s Strateškim planom Ministarstva kulture i medija 2020.-2022.

Tko je Regoč, zašto je Kiki glumio žabu te jeli Viki uspjela napraviti predstavu zbog koje će djeca zavoljeti lektiru prvi će saznati učenici nižih razreda Osnovne škole Poreč te PŠ Žbandaj, u utorak i srijedu, 17. i 18. svibnja 2022. godine. Predstava će se odigrati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Učenici OŠ Finida i PŠ Nova Vas te TOŠ/SEI „Bernardo Parentin“ predstavu će pogledati u lipnju.
Prijevoz učenika iz udaljenijih škola osiguran je također sredstvima iz projekta.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Poreč i ni pod kojim uvjetima ne izražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija o EU fondovima: https://www.strukturnifondovi.hr/

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content