Svečana dodjela Nagrade Laurus nobilis 2022.

Gradska knjižnica Poreč ove će godine po dvadeset i šesti put dodijeliti literarnu Nagradu Laurus nobilis. Riječ je o nagradi za koju porečka knjižnica svake godine raspisuje natječaj za izvorno prozno djelo u vidu kratke priče, humoreske, kozerije, pjesme u prozi, putopisa, biografskog zapisa, eseja, i to na hrvatskom i/ili talijanskom jeziku te na čakavskom dijalektu za učenike osnovnih i srednjih škola Poreštine.
Osim osvajanja nagrade – novčanog bona za kupnju knjiga te trodnevnog putovanja u Zabok, poticaj mladim autorima tiskanje je njihovih tekstova u knjizi PoZiCa, zbirci najboljih literarnih ostvarenja kojom još od 1995. godine tri prijateljska grada, Poreč, Zabok i Crikvenica stvaraju neraskidive kulturne veze.

Tko je pronašao svoje mjesto u PoZiCi i koje je radove prosudbeni odbor proglasio najboljima, saznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrada i pohvala u petak, 6. svibnja 2022. godine u 19 sati u Istarskoj sabornici.

Zahvaljujemo svim učenicima/ama koji su se odazvali na natječaj te školama, mentorima/cama, knjižničarima/kama i ravnateljima/cama koji potiču učenike na pisano stvaralaštvo i zajedno s nama ulažu napore u očuvanje prijateljske tradicije Poreča, Zaboka i Crikvenice. Kad se osvrnemo na sve ove minule godine i na stotine tiskanih radova djece, možemo uistinu govoriti o izgrađenim mostovima prijateljstva koji ostaju trajnim zalogom za sve nove naraštaje.

Podržite svojim dolaskom ovogodišnje dobitnike!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content