“Ljubav djeci prije svega”

U Dječjem tjednu Gradska knjižnica Poreč, suradnji s porečkim Društvom “Naša djeca”, započela je akciju “Ljubav djeci prije svega” posvećenu najmlađima. Naime, ove je godine na BOOKtigi 2022. porečka knjižnica najavila da će sva prikupljena sredstva na sajmu rabljenih knjiga BOOKtižin biti utrošena na uređenje stražnje fasade knjižnice koja gleda na djeci omiljen park Matije Gupca, a koji je već nekoliko godina i središte brojnih kulturnih i društvenih gradskih događanja. U suradnji s DND-om Poreč osmišljena je zajednička stvaralačka aktivnost za djecu oslikavanja murala pod stručnim vodstvom prof. Marine Dželalija Jakominić, s ciljem da se usmjeri pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, da se potiče volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Ima li boljega načina od zajedničkog oslikavanja dijela urbanog prostora kojim će se urediti derutni zid zgrade i poslati javna, svima vidljiva poruka kroz umjetnost – „Ljubav djeci prije svega!”. Upravo je ovo mjesto plodno tlo za razvoj ovakvih vizualnih intervencija i novog oblika komunikacije.

Mural će polaznici likovne radionice DND-a Poreč oslikavati u fazama.

“Ljubav djeci prije svega!”

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content