Renato Baretić u Poreču!

U Mjesecu hrvatske knjige, u petak 21. listopada 2022. u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Poreč gostovat će Renato Baretić, novinar, romanopisac, pjesnik, sastavljač pitanja za kvizove, predavač kreativnog pisanja, televizijski i filmski scenarist i predstaviti svoj četvrti po redu roman – „Zadnja ruka“.

Renato Baretić debitirao je 2003. godine hit-romanom „Osmi povjerenik“, po kojem je snimljen istoimeni igrani film. Uslijedili su potom romani „Pričaj mi o njoj“i „Hotel Grand“, koji su prevedeni na niz stranih jezika i doživjeli nekoliko izdanja u Hrvatskoj. Uz romane, objavljivao je i poeziju, tekstove o fotomonografijama, slikovnicu, knjigu kolumni o TV-u, knjigu o povijesti filma za osnovce te zabavno-poučni vodič „Split za početnike“, u koautorstvu s Ivicom Ivaniševićem.

Glavni junak romana „Zadnja ruka“ uspješan je sredovječni pisac Zvonko Fild, kojeg usred egzistencijalne, bračne i spisateljske krize počinju proganjati likovi iz njegovih vlastitih priča sa zahtjevom da ih dovrši i oslobodi nerazriješenih situacija.

Razgovor s autorom vodit će Davor Šišović.

Dobrodošli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content