Promocija zbirke pjesama Snježane Radetić „Privilegija leta“

Gradska knjižnica Poreč i Zajednica Talijana Poreč – Comunità degli Italiani Parenzo pozivaju vas na promociju zbirke pjesama Snježane Radetić „Privilegija leta“, koja će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine s početkom u 20 sati u Teatrinu Zajednice Talijana Poreč (Trg slobode 6).

Ova zbirka pjesama, u izdanju Biakove iz Zagreba, donosi nam poeziju izraslu kroz propitivanja o vlastitom biću, potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi, a nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.

Moderator večeri bit će Neven Ušumović, književnik, a u promociji će sudjelovati Snježana Radetić, autorica i Dea Curić, grafička urednica.

O AUTORICI: Snježana Radetić rođena je 30. lipnja 1964. u Puli. Nakon osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u Poreču, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer jugoslavistike i dodiplomski studij bibliotekarstva. Po završetku studija od 1990. radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u porečkoj srednjoj školi. Nakon gotovo tri desetljeća kreativne nadahnutosti srednjoškolcima, od 2017. vodi ustanovu u kulturi i cjeloživotnom obrazovanju. Pjesme su joj objavljene u Dometima, na portalima Čovjek-časopis i Astronaut.ba. Svojim je pjesmama 2021. i 2022. godine dospjela u finale Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

U studenom 2022. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama „Privilegija leta“.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content