“Putopriče: pozdrav iz Pekinga”

Kako uopće pojmiti zemlju čija površina zauzima blizu devet i pol milijuna kvadratnih kilometara, a broj stanovnika bliži se granici od milijardu i pol? Kako je živjeti u Kini i dijeliti svakodnevnicu s njezinim stanovnicima? Kako funkcionira kinesko društvo i u kakvom su položaju stranci u toj zemlji?

Bilo da vas samo zanima Kina ili je možda planirate posjetiti, sljedeće „Putopriče“ u organizaciji Gradske knjižnice Poreč upravo su namijenjene vama. U Peking nas vode Zdenka Molnar i Ljubo Poles, supružnici sa stalnom adresom u Sloveniji koju su od 2016. do 2020. godine zamijenili s onom u Kini, kada je Ljubo kao visoki časnik Slovenske vojske obavljao dužnost vojnog izaslanika Republike Slovenije u Kini. Svoje multimedijalno predavanje “Kako smo doživjeli Narodnu Republiku Kinu u četiri godine života u Pekingu” zasigurno će nam vjerno dočarati kako su oni svojim očima doživjeli ovu zemlju, život u njoj, njezine ljude, baštinu i kulturu, od povijesti do gastronomije.

Svoje bogato životno iskustvo Zdenka Molnar i Ljubo Poles, inače dugogodišnji volonteri porečke knjižnice u projektu „Dam-daš“, podijelit će s Porečanima u četvrtak, 6. travnja 2023. godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content