“Petkom u pet” s robotima

U petak, 26. svibnja 2023. godine u 17 sati, u Odjelu za djecu i mlade porečke knjižnice okupit će se veoma zanimljivo društvo: humanoidni robot s funkcijama koje koriste umjetnu inteligenciju AlphaMini, roboti psi s umjetnom inteligencijom Puppy Go AI Dog i Robopet, robot Robotis Mini, robot pauk STEMI heksapod i robot Photon. A za vas pripremaju fantastičnu zabavu na kojoj ćete i puno toga naučiti!

U suradnji s Društvom za robotiku Istra, Gradska knjižnica Poreč organizira novu radionicu iz ciklusa „Petkom u pet“, na kojoj će članovi iz DRI predstaviti svoje Društvo i EU projekt „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“, u kojem su jedan od partnera. Cilj ovih interaktivnih robotičkih igraonica je da se široj populaciji na vrlo zabavan i interesantan način približi robotika.

Pozivamo vas da se i vi pridružite ovom zanimljivom društvu u knjižnici gdje vas očekuju robotrke na prstenac, borbe s robotima i još puno, puno toga, ali i jedna drugačija priča – ona o razvoju i ulozi umjetne inteligencije u suvremenom životu i budućnosti.

Radionica je namijenjena svima 7+, zainteresiranim za STEM programe, a zbog ograničenog broja polaznika svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content