„Čita(j)mo da ne oguglamo!“

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, Gradska knjižnica Poreč s radošću objavljuje početak velike kampanje „Čita(j)mo da ne oguglamo!“. U središtu proslave ovoga datuma je knjiga, a s knjigom i čitanje. Nakon šesnaeste po redu BOOKtige, ova je kampanja šlag na vrhu torte kojom želimo na poseban način i dalje promicati knjigu i čitanje, ne samo u prostorima knjižnice, već i izvan nje, svugdje gdje žive „prijatelji knjige“.
Kako porečka knjižnica opslužuje stanovnike na području grada Poreča te pripadajućih gravitirajućih općina Vrsar, Sveti Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir-Labinci, Tar-Vabriga i Funtana, te je u jednakoj mjeri otvorena prema svim stanovnicima širom Poreštine, dodatni nam je poticaj razvijanju čitalačkih navika djece i mladih te kvaliteti života predškolske i školske populacije provođenje kampanje „Čita(j)mo da ne oguglamo!“, s ciljem da se omogući besplatna članarina za svu djecu i mlade u dobi do 15-e godine života na području Poreštine u suradnji s nadležnim Općinama u tim mjestima. Grad Poreč – Parenzo prvi je dao podršku Knjižnici, a pozivu se odazvalo i svih sedam spomenutih općina Poreštine, kojima Knjižnica od srca zahvaljuje. Čitateljske navike stječu se od najranije dobi, stoga toj dobnoj populaciji posvećujemo izrazitu pozornost, kako organiziranjem prigodnih programa, tako i nabavom popularno – znanstvene te obrazovne literature namijenjene svim dobnim skupinama djece i mladih. Poznato je da je čitanje i poticanje čitanja važno u socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju djece i mladih te donosi brojne prednosti za njihov daljnji razvoj. Neka ovo bude još jedan korak dalje u nastojanju da knjiga uistinu do svakoga pronađe put!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content