Na istoj strani(ci) razgovaramo s Mladenom Blaževićem

Porečki srednjoškolci, članovi našeg čitateljskog kluba M&M, u sklopu projekta „Na istoj strani(ci)“ družit će se Mladenom Blaževićem na književnom susretu i radionici.

Mladen Blažević dolazi iz sela Ćuki, kraj Vižinade u Istri. Objavio je romane „Tragovi goveda“, „Ilirik“ i „Dnevnik nepušača“, pjesničke zbirke „Posljednji tasmanijski tigar“, „Mogućnost povremenih oborina“ i „Krugovi u žitu“. Priče i pjesme prevođene su mu na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik, a za svoj je rad dobio nagradu „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama za 2018. godinu. Osim književnim stvaralaštvom bavio se novinarstvom, sudjelovao je u pokretanju i uređivao nekoliko informativnih i književnih časopisa, a napisao je i scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma „Je letrika ubila štrige“ te putopisni, znanstveno-popularni serijal „Istriana Jones“.

Ovaj svestrani autor pokušat će donijeti odgovor na pitanja: Što to znači biti pisac? Je li sposobnost pisanja talent ili naporan posao? Ima li zabranjenih tema za pisanje neke priče ili pjesme? Može li se od pisanja živjeti? Kako i gdje objaviti napisanu priču, tekst, roman? Može li pisanje biti priznata i dobro plaćena profesija? Kroz radionicu, naš će gost predstaviti i sebe, reći ponešto o svome pisanju, kako, kada piše, što je napisao, što trenutno piše te što je čitao i kakve priče voli čitati, a kakve mu i nisu baš po “guštu”.

Susret će se održati 15. lipnja 2023. godine u 13 sati u Srednjoj školi Mate Balote.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Poreč i ni pod kojim uvjetima ne izražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija o EU fondovima: https://www.strukturnifondovi.hr/

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content