Polaznici porečkog Ljetnog kampa u društvu terapeutskih pasa

Tijekom ljetnih mjeseci Gradska knjižnica Poreč nastavlja s provođenjem aktivnosti „Pas(I)Ja’’, koja se sastoji od radionica terapeutskog čitanja sa psom, a osmišljena je u sklopu projekta „Na istoj strani(ci), u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, koji je odobren u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“. Nova druženja s terapeutskim psima bit će organizirana u suradnji s Društvom naša djeca Poreč u okviru Ljetnog kampa. Prvi susret na redu je 30. lipnja, a zatim 1. srpnja.
Cilj ovih radionica je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja kod djece s poteškoćama u čitanju i razvijanju socijalnih vještina uz pomoć registriranih terapijskih timova – psa i njegovog voditelja.

Vjerujemo da će naši prijatelji, labradori i pudle osvojiti srca mališana, kao što su to i do sada činili tijekom gostovanja po vrtićima i školama Poreča.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Poreč i ni pod kojim uvjetima ne izražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija o EU fondovima: https://www.strukturnifondovi.hr/

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content