„Neispričane priče“ uz Mariju Ribarić

Tijekom dvije godine provođenja aktivnosti „Neispričane priče“ koje su organizirane u sklopu projekta „Na istoj strani(ci) – Čitanjem do uključivog društva“ korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Poreč susreli su se s mnogim književnicima, pjesnicima i autorima koji su ih proveli kroz sretne priče, lijepe stihove, humoristične doskočice i štorijice iz naroda te im nanovo ukazali na moć i ljekovitost čitanja.

Posljednji susret „Neispričanih priča“ održat će se s Marijom Ribarić, buzetsko – semićkom poetesom, zaljubljenicom u istarsko „ča“!
Njezine su pjesme mala riznica i spomenar sve raritetnijih izraza, dragocjenih besid i tako brzo nestajuće starine. S korisnicima Doma prisjetit će se nekih zaboravljenih izraza i riječi, prošetati kroz pjevnu, osebujnu i pomalo specifičnu semićko-lupoglavsku čakavštinu te predstaviti poetsko stvaralaštvo na tom dijalektu.

Organizator programa „Neispričane priče“ je Gradska knjižnica Poreč, a aktivnost je dio bogatog programa iz europskog projekta „Na istoj strani(ci) – Čitanjem do uključivog društva“, čiji je cilj najosjetljivije i najranjivije uključiti u kulturni život grada te brojnim promocijama, predstavljanjima i književnim druženjima donijeti radost čitanja među zidove njihovog Doma.

Susret će održati u utorak, 1. kolovoza 2023. godine u 11 sati.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Poreč i ni pod kojim uvjetima ne izražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija o EU fondovima: https://www.strukturnifondovi.hr/

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content