5. Tjedan istarskih knjižnica (18. – 22. rujna.)

Društvo bibliotekara Istre pokrenulo je 2019. godine projekt pod nazivom Tjedan istarskih knjižnica (TIK) koji ima za cilj promovirati i povezati knjižnice na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom. Peti po redu Tjedan istarskih knjižnica u sebi nosi poruku mira, a održat će se od 18. do 22. rujna 2023. godine, pod sloganom “Knjigom do mira”. Cilj svih ovogodišnjih aktivnosti diljem Istre je razvijanje svijesti o posljedicama sukoba, kako za pojedince, tako i za društvo. Gradska knjižnica Poreč pripremila je niz radionica i predavanja s kojima se pridružuje obilježavanju TIK-a, s ciljem promišljanja o načinima i važnosti postizanja unutarnjeg mira te uočavanja važnosti uloge knjige i čitanja u izgradnji sebe.

Ponedjeljak, 18. rujna u 11 h
“Riječima do mira”
Biblioterapijska radionica s Luanom Poleis za djecu mlađe školske dobi

U srcima leži div zvan Mir: boji se neprijatelja Svađe i Rata. Kada se sakrije od straha, jedini način da ga ohrabrimo i pronađemo je magičnim riječima. Otkrijmo zajedno koje su to magične riječi koje vode do Mira u našim srcima.

Četvrtak, 21. rujna u 12.30 h
“Transhuman agenda”
Edukativno predavanje Korada Korlevića

Nekoliko je ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće, no jesmo li mi kao pojedinci i zajednica spremni za nove pothvate i iskorake u najizazovnijem vremenu u posljednjih 150.000 godina? Imamo li pravo samo čekati da se budućnost dogodi?

Petak, 22. rujna u 17 h
“Petkom u pet: Mir, mir, mir, nitko nije kriv…”
Edukativno – kreativna radionica za djecu predškolske dobi

Žudite li stalno imati još više i više? Želite li uvijek imati jednu igračku više, tobogan u parku samo za sebe, sve ono što ima i tvoj prijatelj? Pohlepa je posvađala i Ivicu i Bruna, dvije vjeverice koje su obje bacile oko na posljednji češer u šumi.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj je dolazak potrebno najaviti na broj telefona 434-196. Sva događanja održat će se na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 4).

Također, u okviru obilježavanja 5.TIK-a, u razdoblju od 18. do 22. rujna 2023. godine, pridružujemo se svim istarskim knjižnicama u akciji „Članarina na po“. Akcija se odnosi na sve one koji se žele učlaniti u knjižnicu kao redovni godišnji članovi te na one koji žele obnoviti svoje redovno godišnje članstvo u knjižnici u pola cijene! Ova promotivna aktivnost ne uključuje obnovu/upis onih korisnika koji pri upisu već ostvaruju popust na godišnju članarinu.

Posjetite nas u 5. TIK-u!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content