Djeca širom Poreštine družit će se Vakulom!

Da knjiga pronađe put do svakog djeteta još jednom pokazuju daljnje aktivnosti Gradske knjižnice Poreč, koja u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave cijele Poreštine provodi kampanju „Čita(j)mo da ne oguglamo!“, s ciljem da se omogući besplatna članarina za svu djecu i mlade u dobi do 15-e godine života. Kampanju su podržali grad Poreč i općine Funtana, Kaštelir-Labinci, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Višnjan, Vižinada i Vrsar, kao dodatni poticaj razvijanju čitalačkih navika djece i mladih te kvaliteti života predškolske i školske populacije.

Nakon velike turneje književnika Hrvoja Kovačevića, djeci u škole dolazi Zoran Vakula, poznati meteorolog, svima znano lice s TV ekrana! Neumorno promovira meteorologiju, čak i putem meteostripa, meteokarikatura, putem kazališnih predstava za djecu te „Vremenastim pričama“, serijom slikovnica kojima je cilj približiti najmlađima često spominjane meteorološke termine, kako bi bolje razumjeli vrijeme te njegove promjene i pojave. „Pahuljasta“, „Sunčasta“, „Vjetropirasta“, „Oblačasta“, „Kapljičasta“ i „Munjasta“ priče su koje će zasigurno oduševiti djecu diljem Poreštine.

Vakula nam najavljuje vrijeme primjereno nezaboravnom knjižnom druženju, uz brze izmjene oblačastog, kapljičastog i sunčastog ugođaja, no nemojte da vas začude i pahuljasta i vjetropirasta razdoblja. Ono što je sigurno, tijekom ove velike kampanje sve će veći broj djece munjasto pohrliti u knjižnicu po svoju knjigu, jer knjiga svakom djetetu donosi oduševljenje i radost, uz povremeni grmljavinski smijeh!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content