Predstavljanje PoZiCe 2023.

Gradska knjižnica Poreč će u srijedu, 15. studenog 2023. godine, u 12.30 sati predstaviti PoZiCu, zbirku literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Zbirka je nastala kao odabir najboljih literarnih i likovnih radova učenika u protekloj školskoj godini u školama Poreča, Zaboka i Crikvenice. PoZiCa već 27 godina uspješno gradi mostove između ovih prijateljskih gradova, a jedinstveni je primjer dobre suradnje koja stvara nova prijateljstva, potičući djecu i mlade na stvaralaštvo, kako literarno, tako i likovno.

Naš program obogatit će pohvaljeni učenici na natječaju „Nagrada Laurus nobilis“ čiji su radovi, uz one nagrađene Katje Mihoković, Naje Jugovac, Nine Klaić i Erika Toromanovića, uvršteni u zbirku, a to su: Chiara Mačinić, Petra Rubil, Mihael Terlević, Lea Jakus, Terezija Rakitovac, Lucija Geržinić, Neva Blažević, Patricija Hajmut, Andrea Matić i Isak Palmić.

Učenici čiji likovni radovi krase ovogodišnje izdanje PoZiCe su: Chiara Mačinić, Erin Pavlić, Erik Babić, Mate Valentino Selar, Dora Licardo, Lana Janko, Mia Tubaković, Nina Matošević i Ella Mattiasssich.

Nakladnik ovogodišnje zbirke je Gradska knjižnica Crikvenica.

Gradska knjižnica Poreč zahvaljuje svima koji s u se uključili u ovogodišnji natječaj Laurus nobilis.

Pridružite  nam se i preuzmite svoj primjerak PoZiCe i zaronite zajedno s nama u tajanstveni svijet naše djece!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content