Advent u Gradskoj knjižnici Poreč

Ured Djeda Mraza. Sobovi i patuljci. Poštanski sandučić. Lampice. Pregršt toplih zimskih priča i filmova. Druženje. Kreativne radionice za male i velike. I ove je godine to čarobni ključ za čaroliju u knjižnici. Za sve generacije.

Srijeda, 6.12.2023. – 29.12.2023.

Ured Djeda Mraza
Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč
Ured Djeda Mraza. Sobovi i patuljci. Poštanski sandučić. Lampice. Pregršt toplih zimskih priča i filmova. Druženje. Kreativne radionice za male i velike. I ove je godine to čarobni ključ za čaroliju u Knjižnici. Za sve generacije.

Četvrtak, 7.12. u 16.00 sati

Kreativna radionica za odrasle: Čarolija kukičanja
Kukičanje nas s nostalgijom odvodi u vrijeme kada se je znalo da je ono što napravimo vlastitim rukama neprocjenjivo i kada je izrada ručnih radova donosila užitak i zabavu. S volonterkom Melitom Horvat imate priliku osjetiti čar kukičanja, a u ovo blagdansko vrijeme i sami izraditi jedinstveni dar za dragu vam osobu.
Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do srijede 6. prosinca u 12 sati.

Petak, 8.12. u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Skrati listu božićnih želja!
Božić je radosno, veselo i užurbano doba godine, ali ponekad ti se može činiti da je svega previše. Toliko je toga za vidjeti, toliko toga za napraviti i toliko toga za poželjeti.
Skratiti listu božićnih želja nije nimalo lako, ali ovo je idealno doba godine da se prisjetiš kako ne dobiješ baš sve što želiš, ali ipak se veseliš.
Radionica je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.
Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Ponedjeljak, 11.12. u 17.00 sati

Projekcija animiranog filma Božićna Priča: Pustolovine iz Knjige vrlina
Pridružite se Zachu, Annie i ostatku društva u Plato’s Peaku i uživajte u ovoj zabavnoj adaptaciji Božićne pjesme, Dickensovog klasičnog djela o duhu Božića. Kada Annie izaberu za predsjednicu dramskog kluba, želja za profitom potisne u njoj pravo značenje Božića. Njezina sve veća sebičnost pokreće niz snova u kojima Annie postaje tvrdica Scrooge u viktorijanskom Londonu!

Srijeda, 13.12. u 17.00 sati

Kreativna radionica izrade ukrasnog veza za odrasle: Dugo u noć, u zimsku gluhu noć…
Rikamivale su naše bake, babe i none, naše majke, ali i djevojke i djevojčice. Izrađivale su mala remek djela koja su ukrašavala domove. Uz stručno vodstvo volonterke Aliče Pištan, u blagdanskom ozračju, rikamivat ćemo uz kamin, a uz zajedničko druženje i dobro raspoloženje zasigurno ćete osjetiti pravi duh zimske čarolije.
Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do ponedjeljka, 11. prosinca u 12 sati.

Petak, 15.12. u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Avanture sobice Dasher
Nekoć davno Djedove saonice nisu vukli sobovi, nego jedan jedini konj. Zvao se Srebrenko. Djed Božićnjak nosio je manje darova nego danas, a kako je vrijeme prolazilo, Djedov je popis rastao i rastao, a sanjke su bile sve teže i teže. Djedica je znao da će prije ili poslije dobrom starom Srebrenku trebati pomoć. Ovo je priča o jednoj obitelji sobova koja se neočekivano proslavila. A to se nikad ne bi dogodilo da nije bilo hrabre mlade sobice po imenu Dasher.
Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.
Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Utorak, 19.12. u 16.00 sati

Kreativna radionica suhog filcanja za odrasle: Blagdanske rukotvorine
Suho filcanje vune tehnika je izrade igračaka, obuće i raznih ukrasnih predmeta od češljane vune. Ova umjetnost omogućuje vam stvaranje rukotvorina koje mogu obogatiti i blagdanski ugođaj u vašem domu. Radionicu će voditi volonterke Anita Kordić i Ana Švarc, članice Slovenskog kulturnog društva „Oljka“ u Poreču.
Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do ponedjeljka, 18.  prosinca u 12 sati.

Petak, 22.12. u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Puna kuća Mišice Mimi
Sutra je Božić i Mišica Mimi sve je pripremila: ispekla je kolač od jabuka i lješnjaka, skuhala čaj, ubrala svježe listove bršljana za božićno drvce i uredila kuću. Sve blista! No njezinim prijateljima zatreba pomoć… Svi planovi Mišice Mimi padnu u vodu. Hoće li Mišica Mimi proslaviti Božić baš onako kako je planirala?
Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.
Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Petak, 29.12. u 17.00 sati

Novogodišnji kviz za djecu: Od sarme i šampanjca  do poljupca ispod imele
Novogodišnji kvizovi za djecu izvrstan su način da se upoznaju s tradicijom i običajima svojega naroda, ali i drugih zemalja. Prilika je to da se u dobrom društvu puno toga nauči, a pritom se izvrsno zabavi. Kviz će voditi volonter Danijel Turkan.
Kviz je namijenjen djeci od 8 do 12 godina.
Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content