Bliži se 17. BOOKtiga – Gradska knjižnica Poreč, potpomognuta kultnim piscima, poziva vas na ovogodišnji međunarodni Festival pročitanih knjiga

Ovogodišnji 17. međunarodni BOOKtiga Festival pročitanih knjiga održava se od 19. do 23. travnja u Parku Matije Gupca te u prostorima Gradske knjižnice Poreč. Otkrijte nove i stare naslove na omiljenom sajmu rabljenih knjiga, pridružite se razgovoru s našim piscima na književnim gostovanjima. Doživite „Ljeta s Marijom“ uz dobitnicu Nagrade BOOKtiga, pridružite se pjesmi i priči Malog Teatra, upoznajte roman o gubitku i sjećanju Ivice Prtenjače, zavucite se u glazbene 60-e sa Zlatkom Gallom, odvažite se u pisanju s Kristianom Novakom, saznajte koju nam priču donose romani „Listanje kupusa“ i „Slučaj vlastite pogibelji”, pokažite svoje znanje na pub kvizu, prisjetite se razvoja knjige uz radionicu iluminacije, saznajte što će vam ispričati Sanja Pilić, zasladite se uz sirovu hranu, sudjelujte u aukcijama, volontirajte i susretnite neka poznata i nepoznata lica. Osim novih književnih naslova, nadamo se da ćete s Festivala ponijeti i pokoje lijepo sjećanje i zanimljivu anegdotu.

Ove godine, među ostalim, tematiziramo i utjecaj suvremenog na tradiciju čitanja te propitkujemo koliko vremena u danu provodimo pred knjigom, a koliko pred zaslonima. Odgovor varira za svakoga od nas, ali svi ćemo se složiti da ovo drugo sve više prevladava. Iz tog razloga, nemojte se začuditi što su u predstojećoj kampanji za Booktigu 2024. pisci odlučili doprijeti do nas onako kako je najlakše – preko zaslona pametnih telefona. Možemo vam obećati da će se svojski potruditi doći do vas, podsjetiti na čaroliju pisane riječi, pozvati na ovogodišnju BOOKtigu, a uz to vam ponuditi i mali znak pažnje… Sama realizacija neka ostane za sada iznenađenje, a otkrivat ćemo je u idućim danima.

Radujemo se vašem dolasku!

Vaša

Gradska knjižnica Poreč

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content