Predstavljanje knjige Damira Šanteka Ispod površine u Gradskoj knjižnici Poreč

Gradska knjižnica Poreč poziva vas na predstavljanje ronilačkog putopisa „Ispod Površine“, planinara i putopisca Damira Šanteka, koje će se održati u petak, 22. ožujka s početkom u 19 sati.

“Ispod površine” je prvi hrvatski ronilački putopis koji nam otvara daleko šire obzore od samog ronjenja. Fantastične fotografije podmorja vodit će vas kroz brojne civilizacije, kulture, religije i povijest, na neke od najljepših svjetskih plaža, ukazujući nam na neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta. Doživjet ćete sraz čovjeka i mora te potopljene ljudske sudbine i nadanja.

Ovo je druga knjiga autorove trilogije „Gdje misli nestaju“, u kojoj se, nakon nekih od najviših i najuzbudljivijih vrhova svjetskih planina, spušta ispod površine mora, oceana, jezera, rijeka, pa čak i akvarija i bazena. Autor nam omogućuje uvid u šarene, životom bogate koraljne grebene, okomite zidove koji se duboko spuštaju u modre dubine i pješčana prostranstva podmorja. Ljubitelji povijesti moći će se susresti s podvodnim povijesnim nalazištima iz doba starog Rima, srednjovjekovnim brodolomima, brodskim olupinama iz I. i II. svjetskog rata, kao i onima novijeg datuma. Posjetit ćete kroz ovo druženje podvodne, ali i brojne kopnene muzeje, susresti se s morskim psima, ražama, murinama, dupinima, barakudama, ali i rakovima, sipama i cijelom niskom bezbrojnih vrsta riba koje žive u brojnim svjetskim morima, od Kariba, Atlantskog i Indijskog oceana do Sredozemnog, Arapskog i Javanskog mora. Naravno, mnoge su stranice posvećene i ljepotama hrvatskog podmorja, jer brojne povijesne olupine oko otoka Visa, ali i diljem naše obale, predivno podmorje Kornata, nevjerojatna nalazišta iz doba Rimskog Carstva koncentrirana oko otoka Paga i fantastična Mrežnica idu uz bok razvikanim svjetskim ronilačkim destinacijama.

Dobrodošli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content