29. književni susret Badavca “Treptaj raspojasane obasjanosti”

U nedjelju, 26. svibnja 2024. godine, s početkom u 17 sati, na izvoru žive vode Badavca kraj Rapavela održat će se 29. KNJIŽEVNI SUSRET BADAVCA pod geslom “Treptaj raspojasane obasjanosti”.

Ovaj pitoreskni kraj, za koji se vežu mnoge usmene predaje i znamenja, nanovo će, po dvadeset i deveti put, okupiti pjesnike, prozaiste i sve ljubitelje lijepe riječi.

Književnici sudionici koji će ove godine predstaviti svoje radove su: Božidar Brezinščak Bagola, Vladimiro Gagliardi, Biserka Goleš Glasnović, Stanislav Habjan, Vjekoslava Jurdana, Josipa Milevoj, Tomislav Milohanić – Slavić i Daniel Radočaj.

Druženje će biti obogaćeno nastupima etno skupine “MIH&ME, slikara Marija Santrača, učenika Dina Peruška, ovogodišnjeg trećenagrađenog na Goranovom proljeću u kategoriji srednjoškolaca, te Kumpanije Kosirići Tinjan i folklorne skupine OŠ Jože Šurana Višnjan.

Pokrovitelji književnog susreta Badavca su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Pula – Città di Pola, te općine Karojba, Višnjan i Tinjan, organizator je Društvo hrvatskih književnika – Istarski ogranak, a suorganizator Gradska knjižnica Poreč.

Dobrodošli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content