U maloj knjižnici na Maraforu grade se hoteli za kukce

Kako se 20. svibnja obilježava Svjetski dan pčela, a u svibnju se i odvija bujni razvoj pčelinjeg svijeta i prirode, u našoj ćemo maloj knjižnici novi „Petkom u pet“ posvetiti upravo pčelama i njihovim prijateljima, ostalim kukcima. Na sam spomen riječi „bube“, mnogi će se naježiti i nadati se da ih neće sresti pred očima, oko ušiju ili na ruci. Ali ponekad naši strahovi nisu opravdani i možemo ih uvelike umanjiti učeći i gradeći svoje znanje o njima, kako bismo spoznali njihovu ogromnu važnost za ovaj svijet. Možda onda izgradimo i pokoji hotel za kukce, male vrijedne goste, koji će vrlo brzo postati najbolji prijatelji naših vrtova i čuvari našega zdravlja.

Vidimo se u petak, 17. svibnja u 17 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade. Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Radionica je namijenjena onima koji se boje i onima koji se ne boje kukaca, ali žele spasiti svijet, baš kao i djevojčica Ela iz priče.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content