Kako izgleda “Pubertet na istrijanski?

U Glazbenoj stvaraonici Osnovne škole Jože Šurana PŠ Vižinada dvanaest je učenica sa svojom učiteljicom Tinom Pajdaš godinu dana marljivo stvaralo autorski mjuzikl „Pubertet na istrijanski“, koji je početkom svibnja ove godine osvojio 1. nagradu na državnom Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Zagrebu. Priča je to o samohranoj majci triju djevojčica u pubertetskim godinama, koja se teško nosi sa svim promjenama koje se događaju u njihovim životima. Šminka i odjeća postaju djevojčicama najveća preokupacija, iz dana u dan njihove sobe postaju sve neurednije, a život cijele obitelji kaotičan, pun ispada, bijesa i bezobraznih riječi. Što se dogodi kada se u koštac s pubertetom uhvati njihova mudra baka, i to uz pomoć svojih posebnih metoda?

Tekst mjuzikla potpisuju učenice i učiteljica Tina Pajdaš, koja je i autorica tekstova pjesama. Glazbena podloga korištena je iz tradicijske glazbene baštine Istre, a glazbu je snimio Patrick Demarki. Autor prvog songa „Špegalj“ je Bruno Krajcar. Za kostimografiju su zadužene učenice, a za scenografiju Tina Pajdaš.

Pridružite nam se ovoga glazbenog petka na putovanju kroz pubertetske uspone i padove na koje nas vodi ova mala radišna ekipa! Predstava će se održati 7. lipnja 2024. godine u 17 sati u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 4).
Svi ste dobrodošli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content