Dodjela nagrade BOOKtiga 2021.

U organizaciji porečke knjižnice, koja je s osobitim žarom, u 2021. godini, koja je proglašena Godinom čitanja, pristupila realizaciji još jedne, iznad svega posebne, drugačije i neizvjesne BOOKtige, u četvrtak 9. rujna 2021. godine u 19 sati bit će upriličena svečana dodjela Nagrade BOOKtiga spisateljici Marini Vujčić za roman „Pedeset cigareta za Elenu“.

Ovogodišnjoj dobitnici bit će uručeno priznanje – primjerak najčitanije knjige u narodnim knjižnicama Istarske županije, koja je, u duhu Festivala, rabljena i ispisana osvrtima samih čitatelja, korisnika istarskih narodnih knjižnica. Usprkos koroni i svim ograničenjima, roman Marine Vujčić putovao je Istrom. Nakon Umaga, Buja, Novigrada, Buzeta, Pazina, Labina, Pule i Rovinja, Poreč je deveta stanica i posljednja postaja Eleninog putovanja na kojoj će se zatvoriti veliki krug koji čine autorica – čitatelji i nanovo – autorica. Njezina joj se knjiga vraća u ruke, ispisana dojmovima čitatelja. Donosi spisateljici ono što najviše priželjkuje: odgovor na pitanje kako je utjecala na živote čitatelja.

Samo je jedan dan trebao autorici, od ponoći do ponoći 15. svibnja 2015. godine, da izmijeni životne puteve Oliveru, Viktoru, Magdaleni i Greti, a da toga i nisu svjesni. Možda je ova knjiga promijenila i pogled na život i pokojeg čitatelja među stotinama onih koji su je u protekloj godini posudili u narodnim knjižnicama Istre? Saznajte i pridružite se brojnim čitateljima koje je Marina Vujčić osvojila svojim rukopisom.

Nagrada BOOKtiga dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Istarske županije – Regione Istriana i uz potporu Ministarstva kulture i medija. Osim prigodnog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid u Pazinu, autorica najčitanije knjige dobiva i novčanu nagradu.

Kako je broj sudionika ograničen, molimo da svoj dolazak najavite najkasnije do četvrtka 9. rujna 2021. do 17 sati godine na broj telefona 434-196.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content