Književni obzori Borisa Domagoja Biletića

„Ne mogu zamisliti tekst bez osobnosti, autorskoga obilježja, bez duše, duha, srca, krvotoka, humanističkih obzora i jednako takve misli…“, rekao je dr. sc. Boris Domagoj Biletić novinarki Vanesi Begić u intervjuu objavljenom u “Glasu Istre” 23. kolovoza 2023. Ove su riječi ogledalo bogatog poetskog i životnog iskustva te stvaralaštva svestranog i mnogobrojnim književnim nagradama ovjenčanog autora.

Gradska knjižnica Poreč s radošću najavljuje njegovo gostovanje u Mjesecu hrvatske knjige, a svima željnima dobre riječi, svojim će stručnim i edukativnim pregledom istarske i nacionalne književnosti, govoriti o hrvatskim pjesnicima, prozaicima i dramskim piscima, o Istranima i nekim izabranim temama našega podneblja, koje je kao književni kritičar, znanstvenik i esejist čitao, kako ih je doživljavao i tumačio. Mnoge su od tih tema sabrane i u knjigama „Istarsko troknjižje” (I-II-III) i „Ex Provincia“, a autora i knjige predstavit će dr. sc. Božidar Cvenček.

Boris Domagoj Biletić autor je tridesetak knjiga, od pjesničkih do esejističkih i publicističkih, a uredio ih je dvjestotinjak. Ovu lijepu porečku večer zasigurno će oplemeniti i predstavljanje autorove zbirke izabranih pjesama „Hvatanje zraka“, koja je 2023. nagrađena Poveljom Fonda „Miroslav Krleža“.

Malo književne kritike, malo eseja, malo povijesti, puno lijepih riječi i misli… Od Borisa uvijek možemo očekivati samo najbolje. Baš time nas je i zadužio stvarajući vlastite svjetove i progovarajući o drugima.

Svi ste dobrodošli u petak, 10. studenoga 2023. godine u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3).

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content