Književni susret s Milanom Vuković Runjić

Bile su izgnane iz gradova i carstava, morale su braniti svoje kule, odbaciti podrijetlo i posvađati se s obitelji, bježati od muževa kako bi pisale napete romane, ili bi završavale po klinikama kada ne bi mogle objasniti kako se osjećaju. One su slikale, pisale, komponirale, pjevale, glumile, učile, no svaka od njih nosila je vlastiti pečat prokletstva.

Dramatične sudbine povezuju dvadeset velikih Hrvatica, čije su životne priče ostale vječna inspiracija. Njihove živote prikazala je Milana Vuković Runjić u svojoj knjizi „Proklete Hrvatice“, koju će nam književnica predstaviti u Mjesecu hrvatske knjige, u petak, 19. listopada 2018. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Pisale su povijest svojim životima. Tko su bile proklete Hrvatice? Dođite i saznajte na književnom druženju s Milanom Vuković Runjić!

Dobro nam došli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content