Labinska priča u Poreču

U parku Matije Gupca, u petak 9. rujna u 17 sati održat će se predstavljanje prve slikovnice zavičajne povijesti u Istri Kapelin, u izdanju naklade Ljevak, čije su autorice profesorica Ana Dundara Pajić iz Osnovne škole Ivo Lola Ribar Labin te profesorice labinske Srednje škole Mate Blažine Katarina Brajdić Divšić i Majda Milevoj Klapčić.

Ponukane projektom Istarske županije o zavičajnosti, Ana, Katarina i Majda odlučile su udružiti kreativne snage i napisati slikovnicu Kapelin, običnu priču o neobičnom Labinjanu. Kroz priču dječaka Matije koji se na školskom izletu našao u spomen-sobi Matije Vlačića Ilirika, upoznajemo život i djelo ovog velikog istarskog reformatora i najpoznatijeg Labinjana.

Tri gošće u Poreč nam donose zanimljivu priču iz Labina, a vas pozivamo da dođete do parka Matije Gupca i upoznate Matiju Vlačića Ilirika. Uz priču o njegovom životu, autorice će nas kroz rubriku „Jeste li znali?“ upoznati s mnogim zanimljivostima i manje poznatim činjenicama o vremenu u kojem je ovaj velikan živio i radio.

Dobro nam došli!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content