Sretne priče

Godine 2016. pokrenut je projekt redovitog čitanja u Domu za starije i nemoćne osobe u Poreču pod nazivom „Sretne priče“. Ovaj društveno osviješteni projekt Gradske knjižnice Poreč knjigu nastoji povezati sa stanovnicima domova i korisnicima dnevnih boravaka te dokazati koliko velika može biti moć čitanja. Redovitim mjesečnim posjetima, pod mentorstvom naše knjižnice, odvijaju se čitanja poezije i proze, s namjerom da se korisnicima boravak u domovima i dnevnim boravcima učini što kvalitetnijim. Gosti Doma su različiti; od književnika, javnih osoba, učenika pa sve do naših volontera koji su i najvažniji nositelji programa te se izmjenjuju, ovisno o svojim mogućnostima.

Širenje projekta očekuje se kroz aktivnost svih narodnih knjižnica u Istarskoj županiji, koje bi, ujedinjene, stvorile jedinstvenu platformu pružanja socijalno-inkluzivne knjižnične usluge korisnicima i štićenicima domova za starije i nemoćne osobe u Istarskoj županiji, a istovremeno poticale širenje volonterstva. Daljnji rast i razvoj „Sretnih priča“ nastavlja se i u digitalnom okruženju, s obzirom da veliki broj rodbine i skrbnika živi izvan naše domovine. Program je financijski potpomognut od strane Ministarstva kulture.

Stranica je dostupna na www.sretneprice.com i facebook stranici Sretne Priče Knjižnice Poreč.

O tijeku samog projekta snimljen je kratki dokumentarni film „Sretne priče“:

 

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content