Neškolski sat o knjigama „liter-art-ura”

Gradska knjižnica Poreč poziva zainteresirane srednjoškolce, ljubitelje pisane riječi i zaljubljenike u knjige, na “Neškolski sat o knjigama – liter-art-ura”, predavanje/performans s projekcijom te radionicu koje će održati Stanislav i Klasja Habjan, u petak 10. rujna 2021. s početkom u 17 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

Stanislav Habjan, vrsni umjetnik, za sebe će reći da je s knjigama povezan na više načina: i kao čitatelj, i kao pisac, i kao dizajner, i kao nakladnik – ali najviše možda kao otkrivač, sakupljač i darovatelj koji je od knjiga dobio puno ideja, energije, spoznaja i znanja, a najviše opipljive radosti. Klasja Habjan djeluje kao ilustratorica, grafička dizajnerica i spisateljica. Sklonost ilustriranju vlastitih priča te pisanju prema grafičkim predlošcima glavno je obilježje njezinih samostalnih izložbi.

Napisana knjiga u potpunosti zaživi tek u rukama i u svijesti svoga čitatelja, i kada je knjiga iskrena i dobra, i bez da je prislonimo na uho – možemo čuti njeno srce. Stoga vas pozivamo na jednu drugačiju radionicu u kojoj ćemo zajedno uživati u performansu, a potom aktivno sudjelovati u radionici knjižnog uveza “Kako uvezati svoju poruku u boci?”
Predviđeno trajanje predavanja zajedno s radionicom je 2 sata.

Kako je broj sudionika na radionici ograničen, molimo da svoj dolazak najavite najkasnije do utorka 7. rujna 2021. do 19 sati godine na broj telefona 434-196.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content