O nama

Gradska knjižnica Poreč samostalna je narodna knjižnica od 2007. godine, djeluje na dvije lokacije, u matičnoj knjižnici na Trgu Marafor 3 (238 m²), u Odjelu za djecu i mlade na Trgu Marafor 4 (88 m²) te u Studijskoj učionici (44 m²) s 18 korisničkih mjesta i opremljenom računalnom opremom.

Naš program rada usmjeren je na ostvarenje strateških ciljeva i misije naše knjižnice kao kulturno – informacijskog centra grada Poreča, mjesta susretišta različitih generacija i ljudi različitih čitateljskih afiniteta te na daljnje njegovanje već tradicionalnih programa u organizaciji Ustanove.

Kadar ove ustanove čini pet djelatnica, a prema Standardima za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj u odnosu na broj učlanjenih korisnika nedostaju još dva stručna djelatnika. Knjižnica opslužuje 16.696 stanovnika na području grada Poreča te stanovništvo pripadajućih gravitirajućih općina Poreštine: Vrsar, Sveti Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir-Labinci, Tar-Vabriga i Funtana, u kojima nema uspostavljenih oblika djelovanja knjižničarskih službi. Knjižnična građa Gradske knjižnice Poreč broji ukupno 55.000 jedinica. Na usluzi korisnicima oformljene su bogate zbirke: zavičajna zbirka, stripoteka, knjige na stranim jezicima, referentna zbirka te audio – vizualna građa. Glavnina fonda dostupna je u slobodnom pristupu u matičnom odjelu i odjelu za djecu i mlade te u četiri knjižnična stacionara.

U knjižnično poslovanje integriran je knjižni program ZaKi pa je cjelokupan fond katalogiziran i dostupan preko online knjižničnog kataloga, neovisno o mjesnom i vremenskom čimbeniku. Tjedna otvorenost za javnost iznosi 59 sati u odjelu za odrasle te 26 sati u Odjelu za djecu i mlade.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content