Nagrade i priznanja

Za realizaciju projekta BOOKtiga, godine 2012. uručena nam je prva Pohvalnica Društva bibliotekara Istre za najbolje osmišljen i realiziran projekt u knjižničarskoj struci na koju smo izuzetno ponosni.

Godine 2015. ravnateljici Irides Zović uručena je nagrada Društva bibliotekara Istre za iznimne zasluge u promicanju Društva te za dugogodišnji uspješan rad u knjižničarstvu.

Godine 2016. uručena nam je Pohvalnica Društva bibliotekara Istre za projekt Mala knjižnica na otvorenom.

Vizualni identitet festivala BOOKtige, od samog početka stvaranja budi interes publike i stručne javnosti. Niz je nagrada za dizajn među kojima ističemo:

  • 2008. Brončano zvono na 16. festivalu tržišnog komuniciranja “Festo 2008” u kategoriji Sredstva izravne komunikacije – POS materijali, za seriju plakata Booktiga;
  • 2008. BOOKtiga – serija plakata u finalu za nagradu “Outward 2008” u seriji Citylights;
  • 2009. Malo zvono na 17. festivalu tržišnog komuniciranja “Festo 2009”;
  • 2009. “HOW’s International Design Awards” – Outstanding Achievement Award u kategoriji Postera;
  • 2009. “Creativity Annual Award” – Silver Award i Honorable mention;
  • 2010. dobitnici smo Velike nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva za poster BOOKtiga te “I.D.’s 2010 Annual Design” – Design Distinction Winner in the Graphics category za isti plakat, poster, koji je bio izložen u newyorškoj AIGA National Design Center gallery.

Kruna priznanja je trostruka dodjela prestižne nagrade Red Dot i to 2012., 2013. i 2015. godine za plakate festivala Booktiga.

U travnju 2017. godine na Danima komunikacije održanih u Rovinju 2017. godine, koncept o nagradi BOOKtiga, nagrađen je zlatnom nagradom Ideja X u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme, a ovom je nagradom Gradska knjižnica Poreč dobila veliko priznanje i našla se u samom vrhu oglašivača godine.

Godine 2018. dobitnici smo srebrne nagrade Ideja X u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme za rad Booktiga 2017: Riječ vrijedi tisuće slika.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content