Petkom u pet: S Pepeljugom do zdravih zuba

„Pepeljugine polusestre bile su toliko lijene da nisu prale ni vlastite zube! Njihovi su zubi prvo požutjeli… pa pozelenili… posmeđili a neki su čak i ispali.“

Ovogodišnji „Mjesec hrvatske knjige“ u znaku je prevoditelja i održava se pod motom „Nek ti riječ ne bude strana(c)“. Koliko je lijepih, urnebesnih, zabavnih i dirljivih slikovnica napisano diljem svijeta, na brojnim jezicima. Prevoditelji/ce su upravo oni koji razbijaju sve granice i donose nam te brojne priče u naše živote. Vidjet ćemo to i na primjeru slikovnice „Nasmiješi se, Pepeljugo“, autora Stevea Smallmana, poznatog i nagrađivanog britanskiog spisatelja za djecu i prevoditeljice Ivane Šivak koja je njegov tekst prevela na hrvatski.

A usput, podsjetit ćemo se zašto moramo njegovati svoje zube, jer na svim jezicima svijeta jasno je da ne želimo imati dah koji ima vonj smrdljivog sira.

Ovo je radionica za male i velike, za sve one koji vole slikovnice, strane i domaće i za sve one koji vole prati zube, ali i one koji bi to rado izbjegli barem nekoliko puta na tjedan.

Radionica će se održati 20. listopada 2023. godine u 17 sati, a zbog ograničenog broja polaznika, svoj je dolazak potrebno najaviti na broj telefona 434-196 najkasnije do petka u 11 sati.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content