Predstave domaćih gaito kamishibai pripovjedača

Gradska knjižnica Poreč najavljuje dugo očekivani dolazak malih kamishibai gaita koji nam na biciklima s butajima stižu iz Višnjana, Tara i Vižinade, a pridružit će nam se i jedan veliki pripovjedač iz Ljubljane. Ako možda ne znate što je to kamishibai jer ste propustili nekoliko predstava u organizaciji porečke knjižnice tijekom minulih godina, ovo je idealna prilika da vas podsjetimo na iznimno veliku raširenost japanskog papirnatog kazališta koje je nekada davno, prije nego li su se djeca susrela s televizorima, bilo jako popularno, posebno na selima. Tada su gaito – kamishibai pripovjedači, noseći na svojim biciklima male pozornice – butaje, išli od sela do sela i djeci pričali priče. Djeca bi od njih kupila slatkiše i smjestila se pred malom pozornicom i s velikim užitkom slušala priče prateći ilustrirane podloške koje je pripovjedač sam izmjenjivao u drvenom okviru.

Pričanje priča započinje u petak 23. travnja 2021. godine u 11 sati, lupkanjem drvenih štapića – hjošiga, a potom nas očekuje maraton zadivljujućih predstava.

Kako je kamishibai ušao u naše škole i osvojio srca malih Istrana pokazat će nam svojim predstavama učenici OŠ Jože Šurana Višnjan i PŠ Vižinada te učenici OŠ Tar-Vabriga. Okupljene će zabaviti i vrsni slovenski kamishibai pripovjedač, antikvar Rok Glavan.
Vidimo se!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

Skip to content