Predstavljanje knjige “Bijelo se pere na devedeset”

Na 14. po redu BOOKtigi selimo se u sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, u jedno malo slovensko domaćinstvo, gdje vladaju bliskost i ljubav, posebno ona između jedne djevojčice i njezine majke. Sretno djetinjstvo male Bronje munjevitom brzinom potresa dijagnoza njezine majke.
Uz „Gavrilović“ i emisiju „More i pomorci“ čekat ćemo prijenos sarajevske Olimpijade, smijat ćemo se i prizivati sličice jednoga minulog vremena, ali ćemo se i zajedno suočiti sa strahom, tugom, beznađem i gubitkom.
A kako se pomiriti i kako se uzdignuti iznad tog vrtloga emocija, ispričat će nam Bronja Žakelj, slovenska autorica koja nam na BOOKtigu donosi upute kako prizemljeno i hrabro sačuvati sjećanja i uspomene, svladati bol i prazninu i ne zaboraviti nikada da se „Bijelo pere na 90“.

Bronja Žakelj slovenska je književnica rođena 1969. godine. Njezin debitantski roman „Bijelo se pere na 90“ pojavio se 2018. godine, a 2019. je za njega osvojila Nagradu Kresnik.

U suorganizaciji s Nakladom Ljevak, književno druženje s Bronjom Žakelj održat će u petak, 23. travnja 2021. godine u 18 sati. Susret će moderirati prevoditeljica Anita Peti-Stantić.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content