Predstavljanje knjige „Isti ćaća“

Ako ste možda pomislili da iza naslova romana „Isti ćaća“ stoji hrvatski autor, prevarili ste se. Autori ovoga romana, koji će porečkoj publici biti predstavljen na 14. po redu festivalu BOOKtiga, dva su mlada Francuza, Benjamin Edgard i Julien Renault, koji su pariške ulice zamijenili onim zagrebačkim.

Po profesiji novinari, ova su dva bratića, promatrajući ljude kako žive, kako se ponašaju, kako razmišljaju, ispisala priču koja zadire duboko u ljudske odnose, svakodnevne navike i pojave specifične za hrvatski mentalitet, kao i događaje koji su obilježili jedno vrijeme i ljude u njemu.

Luka, moderan mlad čovjek, glavni je lik ovoga romana. Odselio je u Njemačku zbog posla i novca i nije se želio vratiti jer misli da u Hrvatskoj za njega nema budućnosti. Na kraju se vraća kad mu umre ćaća, a bol koju osjeća otvara pitanja o smisla života. A odgovora niotkuda.

U doba društvenih mreža, udaljenosti među ljudima nikada nisu bile veće, sve manje vremena imamo jedni za druge. Možemo li kao pojedinci živjeti bez ikakve veze s prošlosti? Je li naše ponašanje odraz ponašanja naših očeva, majki, djedova, naše kulture i jezika? Kako se razlikuje hrvatski pogled na svakodnevicu od francuskog, kako je nastala knjiga i što je nagnalo dva Francuza da ostanu u ovoj maloj zemlji, saznajmo u subotu, 11. rujna 2021. godine u 17 sati u Parku Matije Gupca.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content