Predstavljanje knjige „Knjiga o Gabi”

Žena koja je zaljubljena u umjetnost, u animaciju, slikarstvo i poeziju, pjevačica koja više od 60 godina piše svoju glazbenu priču, osvajajući srca različitih generacija. Njezino je ime Gabi Novak.

Ovogodišnja BOOKtiga vodi vas u šetnju kroz glazbu i vrijeme uz brojne novootkrivene i zaboravljene trenutke, ljude i glazbene brojeve, kojom ćete upotpuniti znanje o našoj kulturnoj povijesti, a istovremeno ući u svijet jedne žene, samozatajne glazbene dive, čija je životna sudbina ispisala filmske scenarije.

Na 14. po redu porečkoj BOOKtigi bit će predstavljena knjiga Naklade Ljevak i Croatia Recordsa „Knjiga o Gabi“ s potpisom vrsnog producenta i glazbenog urednika Siniše Škarice.

Životna priča Gabi Novak počinje sjećanjem na buktinje rata u Berlinu i dolazak s majkom u Zagreb, u malu podstanarsku sobu. Škarica ispisuje važne biografske momente jedne od naših najznačajnijih pjevačica, uokvirujući tako njezin glazbeni opus u povijest glazbenih festivala, diskografske industrije i industrije zabave općenito. Dotiče se kulture svakodnevnog života od kraja 1950-ih pa sve do danas, stvarajući svjedočanstvo jednoga vremena.

Pozivamo vas da se u subotu, 11. rujna 2021. godine u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč pridružite autoru Siniši Škarici i glazbenom kritičaru Đorđu Matiću. Oni će nas voditi kroz ovu glazbenu priču, a iz Zagreba će nam se pridružiti glazbena diva Gabi Novak.

Kako je broj sudionika ograničen, molimo da svoj dolazak najavite najkasnije do subote 11. rujna 2021. do 17 sati godine na broj telefona 434-196.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content