Predstavljanje knjige “Knjiga o Gabi”

Žena koja je zaljubljena u umjetnost, u animaciju, slikarstvo i poeziju, pjevačica koja više od 60 godina piše svoju glazbenu priču, osvajajući srca različitih generacija. Njezino je ime Gabi Novak.

I na ovogodišnjoj BOOKtigi vodimo vas u šetnju kroz glazbu i vrijeme uz brojne novootkrivene i zaboravljene trenutke, ljude i glazbene brojeve, kojom ćete upotpuniti znanje o našoj kulturnoj povijesti, a istovremeno ući u svijet jedne žene, samozatajne glazbene dive, čija je životna sudbina ispisala filmske scenarije.

Na 14. po redu porečkoj BOOKtigi bit će predstavljena knjiga Naklade Ljevak i Croatia Recordsa „Knjiga o Gabi“ s potpisom vrsnog producenta i glazbenog urednika Siniše Škarice.

Životna priča Gabi Novak počinje sjećanjem na buktinje rata u Berlinu i dolazak s majkom u Zagreb, u malu podstanarsku sobu. Škarica ispisuje važne biografske momente jedne od naših najznačajnijih pjevačica, uokvirujući tako njezin glazbeni opus u povijest glazbenih festivala, diskografske industrije i industrije zabave općenito. Dotiče se kulture svakodnevnog života od kraja 1950-ih pa sve do danas, stvarajući svjedočanstvo jednoga vremena.

Pozivamo vas da se u subotu 24. travnja 2021. godine u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč pridružite uredniku knjige Nenadu Rizvanoviću i glazbenom kritičaru Đorđu Matiću. S Korčule će nas kroz ovu glazbenu priču voditi autor knjige Siniša Škarica, a iz Zagreba će nam se pridružiti glazbena diva Gabi Novak.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

Skip to content