Predstavljanje knjige Listanje kupusa

Gradska knjižnica Poreč poziva vas na predstavljanje romana Listanje kupusa Igora Beleša, rođenog Vukovarca sa stalnom adresom u Rijeci. Predstavljanje će se održati u utorak 23. travnja u 13 sati, a moderator susreta bit će Mladen Blažević.

Listanje kupusa dojmljiv je roman za sve uzraste u kojem je autor radnju smjestio u prve dane Domovinskog rata, na granično područje Hrvatske i Srbije. Izgradio ga je na kontrastu svjetova dječje nevinosti i surovosti odraslih, a ispunio ga  je duhovitošću te na pitak i privlačan način ispisuje sudbine četiriju dječaka i jedne djevojčice, opisujući pritom i stanje u njihovim obiteljima, ali i mučne političke okolnosti koje te godine vode ka krvavom ratu. Pritom ovoj djeci nacionalnost nimalo nije bitna, muči ih samo zašto je tog kasnog proljeća ’91. godine u njihovim razredima sve više praznih stolica. Gdje to nestaju njihovi dojučerašnji kolege, među kojima je i nekoliko njihovih prijatelja? Naravno, pitanje traži odgovor koji su oni odlučili potražiti i istražiti.

Igor Beleš rođen je 1978. godine u Vukovaru. Kratke priče objavljivane su mu u časopisima Zarez i Fantom slobode te na internetskim portalima. Dvostruki je finalist nagrade Prozak te jedan od pokretača i urednika književnog magazina Književnost uživo. Živi i radi u Rijeci, gdje je član neformalne književne skupine Ri Lit. Dosad mu je objavljen roman Svitanje na zapadu.

Pridružite nam se!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content