Predstavljanje knjige “Niotkuda s ljubavlju”

Đorđe Matić, pjesnik, pripovjedač, esejist, publicist, kritičar, na ovogodišnjoj BOOKtigi predstavit će porečkoj publici svoj prvi roman „Niotkuda s ljubavlju“, s kojim je 2022. ušao u finale Nagrade Fric, kao i tportalove  nagrade za najbolji roman.

Đorđe Matić je plodan autor koji iza sebe ima petnaestak knjiga, napisao je četiri zbirke pjesama, od kojih je jedna na nizozemskom jeziku, nekoliko esejističkih knjiga, među kojima i zbirku eseja objavljenu na francuskom jeziku.

„Niotkuda s ljubavlju“ je roman o egzilu, traženju doma i domovine, i ljubavno pismo rodnom gradu. Glavni junak 1991. odlazi iz domovine i tri desetljeća u egzilu luta do juga od sjevera kontinenta, tražeći utjehu u sjećanjima. Od Rima do Amsterdama ispisuje priču o potrazi za izgubljenim ljubavima, držeći čvrsto neraskidive niti koje ga vežu s njegovom zemljom.

Predstavljanje romana održat će se u subotu, 22. travnja 2023. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content